Mikä WOP?

Opiskelijajaos

Westermarck-seura (virallisesti The Westermarck Society) on vuonna 1940 perustettu sosiologien kansallinen tieteenalan yhdistys. Se on saanut nimensä sosiologi ja sosiaaliantropologi Edvard Westermarckilta, kansainvälisesti tunnetuimmalta suomalaiselta yhteiskuntatieteilijältä.

Seuran alaisuudessa toimivan opiskelijajaoston, eli WOP:n, tehtävänä on sosiologian opiskelijoiden tieteenalaan liittyvän itseymmärryksen vahvistaminen. WOP pyrkii integroimaan opiskelijoita tiedeyhteisöön, toimimaan keskustelun areenana ja edistämään opiskelijoiden verkostoitumista ja keskinäisten kontaktien luomista. WOP toimii kahdeksassa yliopistokaupungissa eri puolilla Suomea.

WOP toimii myös opiskelijoiden ja seuran välisenä yhteistyökanavana välittäen opiskelijoiden tarpeita ja toiveita seuran hallitukselle ja Sosiologia-lehdelle sekä osallistuu vuosittaisten Sosiologipäivien järjestelyihin. WOP on myös vuonna 2014 julkaissut ensimäisen verkkolehtensä, joka kulkee Sosiologi-nimellä. Lehteen ovat tervetulleita kirjoittamaan kaikki sosiologiasta ja muista yhteiskuntatieteistä kiinnostuneet opiskelijat. Lisäksi opiskelijajaos kerää tietoa sosiologian opetustarjonnasta eri paikkakunnilla sekä linkkejä mm. sosiologisiin blogeihin.

Viimeisimmät artikkelit

Sosiologipäivät Turussa 27-29.3

Tämän vuoden Sosiologipäiviä vietettiin Turussa ja WOP oli perinteisesti mukana järjestämässä opiskelijaohjelmaa päiville osallistuville opiskelijoille. Kaiken kaikkiaan osallistujia oli reilut 600 ja myös opiskelijat olivat hyvin edustettuina. Luonnollisesti maantieteelliset syyt kannustivat osallistujia tulemaan etenkin Helsingistä ja Tampereelta mutta muutkin Suomen sosiologikaupunkit olivat onneksi edustettuina.

WOPin kannalta tapahtumien järjestelyä helpotti se että Turussa on kaksi yliopistoa, joissa voi opiskella sosiologiaa eli myöskin kaksi sosiologian ainejärjestöä. Keskiviikkona Åbo Akademin ainejärjestö Anomi järjesti rentoa hengailua niille jotka olivat jo saapuneet Turkuun päiviä varten. Tarjoilut olivat maittavat ja paikalla oli mahdollisuus pelata erilaisia pelejä tutustuen samalla muiden paikkakuntien opiskelijakollegoihin. Ohjelmanumerona oli myös sosiologia- ja Turku-aiheinen tietovisa (johon liittyen allekirjoittanut edelleen kiistää Simmelin lukeutuvan klassikoihin).

Torstaina iltaohjelmana itse päivien avausluentojen ja työryhmien jälkeen olivat Turun yliopiston ainejärjestön Sosiaalitieteiden klubin säätysitsit, joissa osallistujat saivat edustaa haluamaansa säätyä. Eri paikkakuntien sitsikulttuurien yhteentörmäys on aina kiehtovaa etnografiaa, ja onneksi suurimmilta konflikteilta vältyttiin kaikkien toivottavasti nauttiessa aina niin hyvästä sitsiruoasta ja kanssasitsaajien seurasta. Sitsien jälkeen järjestettiin yhteiskuljetus Kåreniin yhteisjatkoille yliopistohenkilökunnan/tutkijoiden kanssa. Laadukkaan livemusiikin säestämänä juhlat jatkuivat pitkälle yöhön.

Seuraavana aamuna toivottavasti kaikki kuitenkin heräsivät virkeinä työryhmiin ja WOPin järjestämälle brunssille, jossa oli monipuolisesti tarjoiluja antamassa energiaa loppupäiviä varten. Kiinnostavien yleisluentojen jälkeen allekirjoittanut pääsi Westermarck-seuran kevätkokoukseen kertomaan WOPin viime vuoden toimintakertomuksen ja todistamaan sosiologisen verkkomedian Ilmiön valintaa vuoden Sosiologiteoksi sekä vuoden gradupalkinnon myöntämistä Nora Fabritiukselle hänen etnografisesta tutkimuksestaan etnisistä ja kansallisista identiteeteistä  vähemmistöoikeusten argumentoinnissa eräällä norjalaisella paikkakunnalla. Onnea voittajille WOPinkin puolesta! Samalla paljastettiin virallisesti että ensi vuoden Sosiologipäiviä vietetään Lapin yliopistossa Rovaniemellä eli nähdään siellä ensi vuonna!

Ilmari Helva

WOPin puheenjohtaja

 

 

Kategoriat: Yleinen | Vastaa
  1. Sosiologipäivien suunnittelua ja vuoden 2017 hallituksen 1. kokous Tampereella Vastaa
  2. Neljäs kokous – vuosi pulkassa ja pulkka kohti uutta Vastaa
  3. Wopin kokous Tampereella Vastaa
  4. SOSIOLOGIPÄIVÄT – motivaattori oikeassa kohdassa Vastaa