Itä-Suomen yliopisto

Yhteiskuntatieteiden laitos on Itä-Suomen yliopistossa jakautunut kahdelle kampukselle, eli kahteen Itä-Suomen sykähdyttävimpään kaupunkiin. Syksystä 2011 lähtien laitoksella on toiminut kaksi yhteiskandidaattiohjelmaa: yhteiskuntatieteet Joensuussa ja sosiaalitieteet Kuopiossa. Kandidaattiohjelmissa pääaine valitaan kandidaatti-opintojen aikana. Joensuussa pääaineet ovat sosiologia ja yhteiskuntapolitiikka, Kuopiossa pääaineet ovat sosiologia, sosiaalipedagogiikka ja sosiaalipsykologia.

Molemmilla kampuksilla opiskelijatoimintaan vaikuttavat vahvasti yhteiskuntatieteilijöiden ainejärjestöt. Joensuussa toimii Praxis ry, jonka jäsenet voit tunnistaa mustista haalareista. Kuopiossa toimii Socius ry, joka tunnustaa keltaista väriä opiskelijatapahtumissa.

Kuopiossa sosiologia on suuntautunut

1. Sosiaaliseen hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin
2. Hyvinvointivaltioiden ja organisaatioiden tutkimukseen
3. Monikulttuurisuuden ja kontrollin tutkimukseen

 

Joensuussa sosiologia on suuntautunut

1. Koulutukseen
2. Työelämään
3. Sukupuoleen
4. Monikulttuurisuuteen

 

Yhteiskuntatieteiden laitoksella toimii neljä maisteriohjelmaa:

An International Master’s Degree Programme in Cultural Diversity (Joensuun kampus, ei oteta uusia opiskelijoita)
Border Crossings: Global and Local Societies in Transition – A Master’s Degree Programme in the Social Sciences (Joensuun kampus, yhdessä historia- ja maantieteiden laitoksen kanssa, ensimmäiset opiskelijat valitaan 2012)
Koulutussosiologian ja -politiikan maisteriohjelma yhteistyössä Helsingin, Jyväskylän ja Turun yliopistojen kanssa (Joensuun kampus)
Master’s Degree Programme in International Social Work (Kuopion kampus, ei oteta uusia opiskelijoita) http://www.uef.fi/yhteiskuntatieteet/

 

Jätä kommentti