Turun yliopisto

Turun yliopistossa sosiologien on mahdollista valmistua myös taloussosiologeiksi. Tällöin opiskelija valitsee maisterivaiheessa taloussosiologian linjan. Turun yliopiston sosiologian tutkinto on tutkimuspainotteinen – kandidaattitutkinnossa on yhteensä 35 op menetelmä-opintoja sekä 10 op:n laajuinen kandidaatintutkielma.

Mahdollisia sivuainekokonaisuuksia

Taloussosiologia

Kaupunkitutkimuksen opintokokonaisuus

Monikulttuurillisuus

Sosiaaligerontologia

Oikeustieteen perusopinnot

Finnish-Nordic Society and Culture

Minor in East Asian Studies

History and Politics of European Integration

Maisteriohjelmat:

Sosiologia

Sosiologia pyrkii selittämään ja ymmärtämään yhteiskunnan rakennetta sekä yksilöiden ja ryhmien toimintaa. Sosiologisissa tutkimuksissa yhdistyvätkin toisiinsa teoria, empiria ja metodologia. Sosiologian teorioihin ja metodeihin liittyvän perustutkimuksen ohella Turun yliopiston sosiologian oppiaineen tutkimusaiheita ovat etenkin asuminen, koulutus, kulttuurin muutos, sosiaalinen kontrolli ja sosiaaliset ongelmat, tieteen sosiologia, työelämän kysymykset, valta ja poliittinen päätöksenteko, vapaa-aika ja yhteiskunnalliset liikkeet.

Taloussosiologia

Taloussosiologiassa tutkitaan taloutta ja taloudellisia ilmiöitä sosiologisesta näkökulmasta. Esimerkiksi kulutusta tutkitaan paitsi rahankäyttönä, myös sosiaalisten järjestelmien vaikutuksessa toteutuvana ihmisten keskinäisenä vuorovaikutuksena. Tämä tarkoittaa, että kulutukseen vaikuttavat paitsi tulot, myös ihmisten maku ja tottumukset, arvostukset ja toisten ihmisten kuluttajaan kohdistamat odotukset. Kiinnostavaa on, miten nämä tekijät vaikuttavat kulutukseen yhdessä ja erikseen.

Turun yliopiston taloussosiologinen opetus ja tutkimus ovat keskittyneet mm. seuraaville aloille: kulutus- ja kuluttajakäyttäytyminen, kulttuuri ja elämäntapa, yhteiskuntarakenteet ja sosiaalinen periytyvyys, hyvinvoinnin tarkastelu, media ja teknologia sekä tutkimusmetodologia. Taloussosiologia harjaannuttaa opiskelijan myös tieteenfilosofisiin pohdiskeluihin.

Master’s Degree Program in Asian Studies

By taking the Master’s Degree Programme in Asian Studies students will become experts in the field of East Asian Studies. They will acquire in-depth knowledge of the national and regional issues in the area and should have mastered at least one major language in the region on an intermediate level on their graduation. Through their pro gradu thesis projects students will gain expertise on a specific issue of their own choosing in the region.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s