Sosiologipäivät Turussa 27-29.3

Tämän vuoden Sosiologipäiviä vietettiin Turussa ja WOP oli perinteisesti mukana järjestämässä opiskelijaohjelmaa päiville osallistuville opiskelijoille. Kaiken kaikkiaan osallistujia oli reilut 600 ja myös opiskelijat olivat hyvin edustettuina. Luonnollisesti maantieteelliset syyt kannustivat osallistujia tulemaan etenkin Helsingistä ja Tampereelta mutta muutkin Suomen sosiologikaupunkit olivat onneksi edustettuina.

WOPin kannalta tapahtumien järjestelyä helpotti se että Turussa on kaksi yliopistoa, joissa voi opiskella sosiologiaa eli myöskin kaksi sosiologian ainejärjestöä. Keskiviikkona Åbo Akademin ainejärjestö Anomi järjesti rentoa hengailua niille jotka olivat jo saapuneet Turkuun päiviä varten. Tarjoilut olivat maittavat ja paikalla oli mahdollisuus pelata erilaisia pelejä tutustuen samalla muiden paikkakuntien opiskelijakollegoihin. Ohjelmanumerona oli myös sosiologia- ja Turku-aiheinen tietovisa (johon liittyen allekirjoittanut edelleen kiistää Simmelin lukeutuvan klassikoihin).

Torstaina iltaohjelmana itse päivien avausluentojen ja työryhmien jälkeen olivat Turun yliopiston ainejärjestön Sosiaalitieteiden klubin säätysitsit, joissa osallistujat saivat edustaa haluamaansa säätyä. Eri paikkakuntien sitsikulttuurien yhteentörmäys on aina kiehtovaa etnografiaa, ja onneksi suurimmilta konflikteilta vältyttiin kaikkien toivottavasti nauttiessa aina niin hyvästä sitsiruoasta ja kanssasitsaajien seurasta. Sitsien jälkeen järjestettiin yhteiskuljetus Kåreniin yhteisjatkoille yliopistohenkilökunnan/tutkijoiden kanssa. Laadukkaan livemusiikin säestämänä juhlat jatkuivat pitkälle yöhön.

Seuraavana aamuna toivottavasti kaikki kuitenkin heräsivät virkeinä työryhmiin ja WOPin järjestämälle brunssille, jossa oli monipuolisesti tarjoiluja antamassa energiaa loppupäiviä varten. Kiinnostavien yleisluentojen jälkeen allekirjoittanut pääsi Westermarck-seuran kevätkokoukseen kertomaan WOPin viime vuoden toimintakertomuksen ja todistamaan sosiologisen verkkomedian Ilmiön valintaa vuoden Sosiologiteoksi sekä vuoden gradupalkinnon myöntämistä Nora Fabritiukselle hänen etnografisesta tutkimuksestaan etnisistä ja kansallisista identiteeteistä  vähemmistöoikeusten argumentoinnissa eräällä norjalaisella paikkakunnalla. Onnea voittajille WOPinkin puolesta! Samalla paljastettiin virallisesti että ensi vuoden Sosiologipäiviä vietetään Lapin yliopistossa Rovaniemellä eli nähdään siellä ensi vuonna!

Ilmari Helva

WOPin puheenjohtaja

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s